PAINTBOX FILTER

Praktisch geen enkel spuitproces is gelijk aan het ander. Dit is de reden dat er veel verschillende filtersystemen op de markt zijn.

Vanuit onze spuitcabine filter ervaring heeft Omnial een zeer innovatief filtersysteem ontwikkeld, dat in praktisch alle bedrijfssituaties ingezet kan worden: De Paintbox.

Modulair uitwisselen

De Paintbox wordt alleen vervangen op plaatsen van grote lakopbouw door overspray. Nieuwe, of eventueel minder belaste boxen worden op deze plaats gezet, hetgeen resulteert in:

Zeer hoge kosten en tijdbesparing

Aangezien niet de gehele afzuigwand van nieuw filtermateriaal voorzien dient te worden, wordt er een enorme kosten- en tijdbesparing gerealiseerd. Bovendien zijn de Paintboxen los in een frame geplaatst, zodat vervanging en/of herplaatsing uiterst eenvoudig en snel is.

Zeer hoge efficiëntie

De Paintbox biedt, met een tot 10 m²filteroppervlak op 1 m² oppervlakte een nieuwe standaard in opnamecapaciteit, afscheidingsgraad en energie efficiëntie, van laknevel en lijmen in spuitcabines. Dankzij een uiterst geraffineerd design, wordt er in veel gevallen een afscheidingsgraad van wel 99% gerealiseerd. Tenslotte biedt de paintbox door zijn probleemloze verwijdering een grote bijdrage aan de milieubescherming. Het zou ons een genoegen zijn, indien u ons de gelegenheid geeft, de oplossing voor uw spuitcabine uit te werken.

De grote voordelen van dit systeem zijn:

  • Modulaire uitwisseling
  • Kosten en tijdbesparing
  • Zeer hoge efficiëntie
  • Verschillende types, voor elk laksysteem

De nieuwste ontwikkeling in laknevel afscheiding

Modulaire systemen

De Paintbox is de meest innoverende ontwikkeling op het gebied van lak- en lijmnevelafscheiding. Dankzij de individuele plaatsing, is het hoogste rendement gegarandeerd, aangezien de filterelementen uitwisselbaar en verplaatsbaar zijn. Dit houdt in, dat slechts op plaatsen van de meeste overspray, de Paintboxen vervangen of verplaatst dienen te worden.

Dit geeft een zeer hoge besparing in aanschaf van filtermateriaal, aangezien niet de gehele afzuigwand vervangen dient te worden. Het andere grote voordeel is de enorme tijdbesparing bij het verwijderen c.q. vervangen van het filtermateriaal bij verzadiging door overspray.

EFFICIËNTE SPUITCABINE FILTER

De Paintbox geeft, afhankelijk van het ingezette filtermateriaal, een afscheidingsgraad van wel 99%. Gemiddeld filtreert de Paintbox 60 tot 80 kg overspray per m².

De individuele vervangings- en uitwisselingsmogelijkheid garandeert een enorme tijd/kostenbesparing, tot wel 70%. De Paintbox heeft een zeer laag aanvangsdrukverschil, terwijl de geïntegreerde nafilter de installatie extra beschermt, zodat de standtijd aanzienlijk verlengd wordt.

Type filter Vakken Afmeting
5 lagen filter met media 2 vaks 50 x 50 x 30 cm
6 lagen filter 2 vaks 50 x 50 x 30 cm
8 lagen filter 2 vaks 50 x 50 x 30 cm
5 lagen filter met media 3 vaks 50 x 50 x 30 cm
6 lagen filter 3 vaks 50 x 50 x 30 cm
8 lagen filter 3 vaks 50 x 50 x 30 cm